Rotary Dünya Başkanı İzmir’de Gençlik Barış Forumu’na katıldı

Rotary Dünya Başkanı Gordon Mclnally’den gençlere ve kadınlara destek

Uluslar arası Rotary 2440. Bölge ve Yaşar Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenen 3. Uluslararası Gençlik Barış Forumu, Rotary Dünya Başkanı Gordon McInally’nin katılımı ile gerçekleşti. Türkiye ziyaretinin ilk durağında Rotary 2440’ın ev sahipliğinde İzmir’e eşi Heather ile birlikte gelen McInally gençlerle buluştu ve Rotary ailesi ile birlikte oldu.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı da ziyaret eden McInally, Efes antik kenti ve Agora’ya da hayran kaldı.

13 ülkeden 300 gençle buluştu

İzmir’de Uluslararası Rotary Başkanı Gordon McInally’i ağırladıklarını dile getiren Rotary 2440. Bölge Başkanı Ayda Özeren, Yaşar Üniversitesi ile birlikte düzenledikleri 3. Uluslararası Gençlik Barış Forumu’nun açılışını yaptığını söyledi. McInally’nin gençlerle birlikte okul yemekhanesinde yemek yediğini ve 5 Interact Kulübünün charter törenini gerçekleştirdiğini belirten Özeren, “Gençlik Barış Forumu’na 13 farklı ülkeden 73’ü yabancı olmak üzere 300’e yakın genç kayıt yaptırdı. ABD, Almanya, Rusya, Romanya, Pakistan, Özbekistan, İran, Sudan, Güney Kore, Kazakistan, Esvatini, Nijerya ve Türkiye’den gençler Foruma büyük ilgi gösterdi. Forum’da Rotary’nin dünya barışına katkıları ile gençlerin barış talepleri dile getirildi. Aynı gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret ettik. Rotary Dünya Başkanı Gordon McInally burada yerel yönetimlerle işbirliğine devam etmek istediklerini ifade etti. Meslek Fabrikası’nda Rotary 2440 Bölgesi’nin kadına yönelik olan projelerinin bir kısmını ziyaret eden McInally, özellikle kadını ve kız çocuklarını güçlendirecek projelere bundan sonra da destek verecekleri mesajını verdi” dedi.

23 Nisan Çocuk Festivali’ne katıldı

Başkanlarının Agora ve Efes Ören yerlerini de gezdiğini ve hayran kaldığına dikkat çeken Özeren, Kültürpark’ta Rotaract Kulüpleri ve İBB işbirliğiyle düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivaline de katıldığını ve çocuklarla boyama ve origami etkinlikleri gerçekleştirdiğini kaydetti. Swissotel’de düzenlenen yemekte Uluslararası Rotary 2440. Bölge’ye bağlı Rotary Kulüpleri ile de bir araya gelen Gordon Mclnally’in, üyelere hitaben bir konuşma yaptığını ve Rotary felsefesi ve dünyada gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattığını dile getiren Özeren, Gordon ve eşinin deprem bölgesinde gerçekleştirilen projeleri gördükten sonra Ankara ve İstanbul’u da ziyaret ederek Türkiye’den ayrıldığını söyledi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir