EGSD-Meslek Fabrikası işbirliği

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Meslek Fabrikası işbirliğine giderek giyim sektörüne yönelik kurslar açılması yönünde karar aldı. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ve Yönetim Kurulu Meslek Fabrikası’nda yürütülen çalışmaları yerinde incelerken, giyim sektörüne yönelik nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için kurs programları açılması konusunda iki kurum görüş birliğine vardı.

“Gelecek üreten tek fabrika” sloganıyla Halkapınar’da faaliyete geçen Meslek Fabrikası’nı ziyaret ettiklerini belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, yapılan çalışmalar ve yürütülen faaliyetlerin son derece profesyonel olduğunu ifade etti.

Giyim sektörüne kurslar açılacak

Ülkemizin en önemli ihtiyacının nitelikli ara eleman ve kalifiye eleman olduğunu söyleyen EGSD Başkanı Ertuğrul, “Ara eleman, nitelikli meslek lisesi mezunu, donanımlı tekniker, nitelikli işgücü ülkemiz sanayisinin temel sorunlarından bir tanesi. Mühendis bulabiliyorsunuz ama kaliteli teknisyen, ara eleman bulmak çok zor. Öte yandan ülkemizin işsizlik rakamlarımız da malum. Bu tarz meslek edindirme, mesleki yeterlilik kursları son derece değerli ve faydalı. Hem nitelikli ara eleman, kalifiye teknik çalışan yaratan, hem de işsizliği azaltan bu gibi kurumlara çok ihtiyaç var. Biz de kendi sektörümüzün ihtiyacına yönelik nitelikli ara eleman yetiştirilmesi konusunda Meslek Fabrikası ile işbirliğine gitme kararı aldık. Önümüzdeki dönemde giyim sektörüne yönelik kurslar açılacak” diye konuştu.

İzmir’de ilçelerin ön plana çıkan özelliklerine yönelik kurslar açtıklarını belirten İBB Meslek Fabrikası Müdürü Gökçe Başkaya ise hazır giyim sektörüne yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi aktarımında bulundu. Yapılan toplantı sonunda iki kurum sektörün ihtiyacına yönelik kurs programları başlatılması yönünde görüş birliğine vardı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir