Pandemi, BAYOSB’nin hızını kesemedi

İzmir’in en hızlı büyüyen sanayi bölgelerinden biri olan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, (BAYOSB) pandemi döneminde de hız kesmedi.  Pandemi döneminde de bölge sanayicileri yatırımlarını ara vermeden sürdürdü. Bölgede, 4 fabrika inşaatı sürerken, 4 fabrikanın da kısa süre içinde temelleri atılacak. Halen 20 firmanın üretim yaptığı bölgede 2 firma da tesislerini kurmak için projelerini hazırlıyor.


“Sanayicimiz geleceğe güveniyor”

BAYOSB Haziran ayı yönetim kurulu toplantısı pandemi kurallarına uygun olarak bölge müdürlüğünde gerçekleştirildi. Toplantının ardından bilgi veren BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, organize sanayi bölgesindeki sanayicilerin geleceğe emin adımlarla ilerlediğini belirtti.  Pandemi ve ekonomide yaşanan sorunlara rağmen bu dönemde yatırım yapan firmaların işler hızlandığında bir adım öne geçeceğini dile getiren Telseren, “2020 yılında 9 sanayi parselimiz daha imara açıldı. İmar uygulaması tamamlanan alanlarda toplam sanayi parseli sayımız 67’ye yükseldi. 28 sanayi parselin tahsisini gerçekleştik. Zor dönemler yaşadığımız bugünlerde de ülkenin geleceğine güvenen sanayicimiz yatırımlarını ara vermeden sürdürüyor” dedi.  

Türkiye’ye daha çok katma değer

Bölgelerinde yıl sonuna kadar 8 fabrikanın daha üretime geçmesini beklediklerini vurgulayan Telseren, şöyle konuştu: “Bu sıkıntılı dönemde organize sanayi bölgemizde yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Pandemi sürecinin sonsuza kadar sürmeyeceğini düşünen sanayicimiz gelecek için yatırımlarını sürdürüyor. Bizde OSB yönetimi olarak sanayicilerimize her türlü katkıyı sunarak, bölgemizi daha da büyütüp, ülkemize daha çok katma değer sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir