Fuar sayesinde geleceklerine yön veriyorlar

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir, Fuar bünyesinde düzenlenen yarışmalarla genç tasarımcıların umudu oldu. Yarışmalarda dereceye giren genç tasarımcılar, geleceklerine yön verirken, hayal ettikleri kariyerlerine ulaşma imkanı yakalıyor. IF Wedding Fashion İzmir 2019’da düzenlenen gelinlik tasarım yarışmasının birincisinin ve finalistlerin eserleri EGSD standında sergilenirken, genç tasarımcılar Fuar’da kendilerine daha çok etkinlik ve defile imkanı tanınmasını da istiyor.

Gençler sektöre kazandırılıyor

IF Wedding Fashion İzmir’in hem öğrencilere hem de sektöre yeni ayak basanlara  büyük bir avantaj sağladığını dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, tasarım yarışmaları gençlerin gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Gençlerin gelişimi için dernek olarak çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Ertuğrul, “2019 yılının birincisi başta olmak üzere finalistlerimizin eserlerini standımızda sergiliyoruz. Böylece geçen senenin tasarımlarını sektörün diğer temsilcileri ile paylaşma imkanı sunuyoruz. Tasarım yarışmaları sayesinde gençlerimizin geliştiğini görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Köyde büyüdü şimdi kendi markasını yaratacak

IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı kapsamında 2019 yılında düzenlenen Gelinlik tasarım yarışması birincisi Yasemin Dikerel, ilk defilesini düzenleme heyecanı içinde olduğunu söyledi. Sadelikte Yaratıcılık teması adı altında ipek gelinliği ile birinci olduğunu vurgulayan Dikerel, “16 yaşına kadar Sivas’ta bir köyde yaşadım. Büyükannem de başarılı bir yorgancıydı ve soyadımız buradan geliyor. Ailemdeki örnekler beni bu yola teşvik etti” dedi. Hayallerimi bu doğrultuda geliştirdiğini ve eğitimini bu şekilde planladığını söyleyen Dikerel, “Mersin’de tekstil moda tasarımı kazandım daha sonra yatay geçişle Mimar Sinan Üniversitesi’ne geçtim. Şu an Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı üçüncü sınıf öğrencisiyim. Fuar sayesinde önümde çok güzel kapı açıldı. Geçen sene birinci olduğum için 23 Ocak Perşembe günü 20 tasarımdan oluşan performans defilemi düzenleyeceğim. Bundan sonra kendi markamı oluşturarak sektörün içinde yer almak istiyorum” diye konuştu.

İstanbul’dan teklif aldı

Manolyadan ilham alarak doğadaki en sade ve gösterişli bitkiyi ele alarak tasarımını hazırlayan geçen senin finalistlerinden Begüm Yazar, güzel bir organizasyon içinde unutulmaz bir deneyim yaşadığını söyledi. Geçen seneki yarışmada finalist olduktan sonra İstanbul’dan birçok teklif geldiğini söyleyen Yazar, “Şimdi kendi markamı oluşturuyorum. Keyifli, güzel giyilebilir sanat üzerine çalışmalar yapacağım” dedi.

“Modanın kalbinde yer almak istiyorum”

Uzakdoğu Zen Budizm’indeki Sado Seremonisi’nin sadeliğininin tasarımına ilham verdiğini belirten geçen senenin finalistlerinden Elif Karcın, fuarın kendisine çok büyük katkı sağladığını söyledi. Gelinlik Tasarım Yarışması’nın sektörü bir araya getirdiğini vurgulayan Karcın, “Yarışma boyunca çok güzel bir deneyim yaşadım. Gelinlik yarışması sayesinde hayatım değişmeye başladı. Bundan sonra çalışmalarımla modanın kalbinde yer almak istiyorum” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir