EGSD dijital dönüşümü masaya yatırdı

Hugo Boss Kıdemli Proje Yöneticisi ve Yönetim Danışmanı Orçun Açıkgöz tarafından “Moda Sektöründe Dijital Dönüşüm” konulu sunum Ege Giyim Sanayicileri Derneği ev sahipliğinde Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Konferans salonunda gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, moda sektöründe dijital dönüşümün çok önemli olduğunu söyledi. Dünyadaki teknolojik gelişmelerin sektörde büyük bir değişime neden olduğunu belirten Ertuğrul, “Teknolojinin insanlar üzerinde bir takım etkileri var. Moda sektöründe çağın şartlarını yakalayarak, insanların ihtiyaçlarına cevap vermeliyiz” diye konuştu.

“Teknolojik gelişmeler rekabet anlayışını değiştiriyor”

“Moda Sektöründe Dijital Dönüşüm” adlı sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Hugo Boss Kıdemli Proje Yöneticisi ve Yönetim Danışmanı Orçun Açıkgöz, internetin günlük yaşantıdaki rolünün artmasıyla beraber insanların yaşam modüllerinin değiştiğini vurguladı. Teknolojik gelişmelerin insan yaşamını değiştirdiği gibi üretim koşullarını da değiştirdiğini ifade eden Orçun Açıkgöz, “Firmalar gelecekte ne olacağını bilmiyor, firmaları ayakta tutan mesleklerin ilerleyen yıllarda değişecek ve yeni meslekler hayatımıza girecek.  Aynı zamanda teknolojik gelişmeler sektördeki rekabet anlayışını da değiştirmektedir. Hangi sektörde olursanız olun teknolojik gelişmeleri yakından takip etmezseniz rekabet gücünüzü kaybedersiniz” dedi.

“Dijital dönüşümde öncelik insana yatırım olmalı”

Tekstil sektöründe dijital dönüşümün yapılması için zamana ihtiyaç olduğunu dile getiren Açıkgöz, “Dijital dönüşüm, insana yatırım yapmakla olur. Hugo Boss olarak çalışanlarımıza eğitimler vererek kurum olarak dijital dönüşümü başlattık. Firmalar dijital dönüşüm için bilgi işleme önem vermek zorunda. Bilgi işleme önem vermeyen firmalar, yeterli hıza ulaşamayacağı için teknolojik gelişmelerin ardında kalır. Hugo Boss olarak dijital dönüşüm için birçok proje yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bilgiyi paylaşarak birlikte büyüme hedefleri doğrultusunda Hugo Boss bünyesinde kurduğumuz Solutions birimi ile sektöre de danışmanlık hizmeti veriyoruz” diye konuştu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir