Farklı konularda seminer ve atölyeler düzenlendi
Anatolian Kadın Yelkenciler Derneği de kampı ziyaret etti
Bilgisayar Mühendisleri Dayanışma Derneği (BMDD), yaz döneminde düzenlediği kişisel gelişim kamplarının sonuncusunu Urla Barbaros Köyü’ndeki İon Village’da gerçekleştirdi. Üç gün süren kampta kişisel gelişimden kalite yönetimine, Endüstri 4.0’dan Tarım 4.0’a, iş yaşamındaki dönüşümden sanata kadar farklı başlıklarda eğitim, seminer ve atölyeler düzenlendi. Anatolian Kadın Yelkenciler Derneği yöneticileri de kampı ziyaret ederek etkinliklere katıldı.
Doğayla iç içe gerçekleştirilen ve katılımcıların farklı disiplinlerden uzmanlarla bir araya geldiği kampta, eğitim ve seminer programlarının yanı sıra sosyal etkinlikler ve çevre gezileri de gerçekleştirildi. Programın açılışını Bilgisayar Mühendisleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Özkaner yaptı.
Özkaner: “Dolu dolu bir yaz dönemi geçirdik”
Bilgisayar Mühendisleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Özkaner, yaz döneminin son kampını da başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, BMDD olarak üyelerin mesleki gelişiminin yanında kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere de önem verdiklerini söyledi.
Yaz boyunca düzenlenen kampların farklı konu ve konuklarla zenginleştiğini ifade eden Özkaner, “Son yaz kampımızı Urla Barbaros Köyü’nde, doğanın içinde son derece verimli bir programla gerçekleştirdik. Yaz dönemi boyunca dolu dolu kamplar organize ettik. Katılımcılarımız bir taraftan kent yaşamının yoğunluğundan uzaklaşarak dinlenme fırsatı bulurken, diğer taraftan alanında uzman isimlerin seminerleri, sunumları ve atölyeleriyle yeni bilgiler ve farklı bakış açıları edindi. Teknolojinin çok hızlı değiştiği, iş yapış biçimlerinin sürekli dönüştüğü bir dönemde yalnızca mesleki bilgiyle sınırlı kalmadan kişisel gelişimden yönetime, sanattan sağlıklı yaşama kadar farklı alanlarda kendimizi beslemenin önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.
BMDD’nin üyeleri arasında bilgi ve deneyim paylaşımını güçlendirmeyi amaçladığını kaydeden Özkaner, “Bu kampların en değerli taraflarından biri de farklı mesleklerden ve uzmanlık alanlarından insanları aynı ortamda buluşturması. Bir sunumda teknolojik dönüşümü konuşurken bir başka çalışmada beden farkındalığına, sanata ya da hayatımızdaki kırılma noktalarına odaklanabiliyoruz. Bu çeşitliliğin hem bireysel gelişim hem de güçlü bir sosyal dayanışma açısından son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Yaz dönemini güzel bir programla tamamladık. Katkı sunan tüm konuşmacılarımıza, konuklarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Endüstri 4.0’dan kişisel dönüşüme uzanan program
Üç günlük kamp programında farklı disiplinlerden isimler katılımcılarla bir araya geldi. ION Academy Kurucusu Ali Rıza Ersoy, “Endüstri 4.0’dan Tarım 4.0’a” başlıklı sunumunda dijital dönüşümün sanayiden tarıma uzanan etkilerini ele aldı. Profesyonel Koç Sertaç Lale, “Kendinle Randevu Atölyesi” ile kişisel farkındalık ve bireyin kendisiyle kurduğu ilişki üzerine bir çalışma gerçekleştirdi.
Kalite Yönetim Danışmanı Görkem Aksoy Uysal, “Yaşamın İçindeki Kalite” başlıklı sunumuyla kalite kavramının yalnızca kurumsal süreçlerle sınırlı olmadığını, gündelik yaşam ve kişisel tercihler açısından da taşıdığı önemi katılımcılarla paylaştı. Hatha Yoga Eğitmeni Handan Erdem Gönül ise “Bedenin Fısıltısını Dinle” çalışmasıyla beden farkındalığı ve iyi yaşam üzerine bir etkinlik gerçekleştirdi.
Holistik İş Dönüşüm Uzmanı Evrim Selvi, “Hayatın Kırılma Anlarındaki Fırsatlar” başlıklı sunumunda değişim dönemlerinin birey ve iş yaşamı açısından taşıdığı fırsatları değerlendirdi. Sanatçı Pınar Demir, “Hayatın Rengini Keşfet” etkinliğiyle katılımcıları sanat ve yaratıcılık ekseninde farklı bir deneyimle buluştururken, DJ Fulya Orpak da “Organic House” performansıyla kampın sosyal programına katkı sundu.
Kadın yelkenciler BMDD kampına konuk oldu
Kampın konukları arasında Anatolian Kadın Yelkenciler Derneği de yer aldı. Anatolian Kadın Yelkenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Sarımehmetoğlu ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başak Kaval, Urla’daki kampı ziyaret ederek program kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

