Tugay’dan Kemalpaşalı sanayicilere destek sözü

Kemalpaşalı Sanayiciler Tugay ile buluştu

Sanayiciler Tugay’a sorunlarını anlattı, çözüm istedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşalı sanayicilerle bir araya geldi. Kemalpaşa Belediyesi, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi ve KESİAD işbirliği ile gerçekleşen ve bölge sanayicilerinin ve iş insanlarının katıldığı toplantıda, bölgede yaşanan sorunlar Tugay’a iletildi. Sorunları dinleyen Tugay, öncelik sırası ile sorunların çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kemalpaşa Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya Başkan Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Eren ve KOSBİ yöneticileri,  Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Şevket Karahan ve BAYOSB Yöneticileri, Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı ile KESİAD Yöneticileri ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Tugay’a bölgeyi ve sorunlarını anlatan sunum yaptılar

Sanayicilerle düzenlenen istişare toplantısında ilk olarak KOSBİ Bölge Müdürü Salman Eldeş ve BAYOSB Bölge Müdürü Figen Akdemir organize sanayi bölgelerinin kuruluşu, ticaret hacmi, kapasitesi, faaliyetleri, imkanları, üye sayısı ve hayata geçirilecek projeler hakkında Başkan Tugay’a sunum yaptı. KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı ise konuşmasında bölgenin son dönemde cazibe merkezi olduğunu ancak var olan sorunların da çözülmesini beklediklerini kaydetti. 

Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı kurulacak

Sunumların ardından toplantıdaki sanayiciler bölgede çözüm bekleyen kısa ve uzun vadeli sorunları aktardı. Soruları teker teker yanıtlayan Başkan Tugay, önem sırasına göre sorunlara çözüm sözü verdi. Ulaşım, su, planlama gibi öncelikli konularda çözüm sözü veren Başkan Tugay, Kemalpaşalı kiraz üreticilerinin destek talebi üzerine, İzmir’de Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı kurulacağının müjdesini vererek, “İnsanların kentte değil, kırsalda yaşamayı isteyeceği şekilde yeniden yapılandırmayı planlıyoruz. Pilot bölgelerde başlayıp sonra yaygınlaştırarak köylerde bir reform yapacağız” dedi.

Tugay: “Daha iyisi olmayı isteyeceğiz”

Toplantıda Kemalpaşalı sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Tugay, “Bugün buraya, konuşmaktan çok dinlemeye geldim. Bu buluşmaları düzenlemeye devam edeceğiz. Bugün burada olmamız benim için çok değerli. Çalışmak istiyoruz, hizmet etmek istiyoruz. Sorunları çözmek istiyoruz. Sizlerin aktardığı sorunların her birine eğilip öncelik sırasına göre çözmek istiyoruz. Bugün sizlerden dinlediğim kadarıyla alt yapı, su sorunu, ulaşım gibi sorunlarda hızlıca çalışma yapmamız gerekiyor. ESHOT seferi ile ilgili bir çalışma yapmamız gerektiğini anladım. Genel bir planlama içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu yapacağımız işler bitmeyecek. İyisi olacağız, ama yetinmeyeceğiz. Daha iyisi olmayı isteyeceğiz” diye konuştu.

Başkan Türkmen’den Kemalpaşa’ya imar planı çağrısı

Kemalpaşa’da kurulan organize sanayi bölgesi hakkında bilgi veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, “Biz kesinlikle sanayicinin karşısında olan birileri değiliz. Biz bölgemizin kalkınmasından yanayız. Ülkemizi ne kadar kalkındırıyorlarsa, o kadar istihdam sağlıyorlarsa bizim için o kadar değerliler. Bine yakın sanayi kuruşlu var. Lojistik depolamalar buraya yerleşmeye başladılar. Ama plansız olarak tarım arazilerine yerleşmeye başladılar. Bizim buradan Ankara’ya giderken her yer yapılaşmış. Buraya imar planları yapıp düzenli hale getirmemiz lazım. Bizim Kemalpaşamız, Ulucak Höyüğü’ne tarihi sit alanlarına sahip. 8 bin 500 yılık çok eski yerleşim alanıyız.Doğasıyla,tarihiyle, sanayisiyle İzmir’in en değerli yeri. Kemalpaşa’da çok değerli işler yapacağımızı inanıyorum. Plansız yapılan her şeyde görüntü kirliliği, denetimsizlik oluyor. Kemalpaşa Belediyesi olarak üzerime ne düşüyorsa yetkimizin en üst sınırına kadar üstümüze düşeni yapmaya hazırım” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir