KALDER Mükemmelliği Arayış Sempozyumu 24. Kez yapıldı

Ege Bölgesi Yerel Kalite Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi tarafından bu yıl 24.sü düzenlenen Mükemmelliği Arayış Sempozyumu (MAS) Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. Ege Bölgesi’nin önde gelen şirket, kurum ve kuruluşlarının da destek verdiği Sempozyumun bu yıl ana teması “Raf Ömrü” olarak belirlendi. Tüketilen kavramlar-yenilenen kavramlar, trend, teknolojik gelişmeler, yapay zeka ve yeni teknolojik trendlere adaptasyon, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve yeni iş yapış şekilleri ve liderlik ile yetenek yönetimi gibi kavramların öne çıktığı sempozyumun, kendi alanında uzman konuşmacıları, gün boyunca iş dünyası temsilcilerine yeni bakış açıları kazandırırken, mükemmellik yolunda gelecek projeksiyonu da sundu.  

Sempozyum kapsamında Ege Bölgesi Yerel Kalite Ödülleri de sahiplerini buldu. KalDer İzmir Şubesi’nin kurucularından ve Ege Bölgesi Yerel Kalite Ödülleri’nin mimarlarından olan Fatin Yücel’e de bugüne kadar KalDer’e verdiği katkılardan dolayı Altın Ödül verildi.

Yılın Başarılı Ekibi ödüllerinde Altın Ödülü Dikkan DBS Team alırken, Gümüş Ödülü Göçtur Turizm Pine Bay Holiday Resort Call Center Rezervasyon ekibi ile yine Göçtur Turizm Ar-Ge ekibi paylaştı. Bronz Ödülün sahibi ise Coca Cola Digital-İz ekibi oldu. Ege bölgesi Üstün Performans Ödülü’nde ise  Askon Demir Çelik, EFQM 3 Yıldız Yetkinlik Belgesi almaya hak kazandı.

Ünlü: “Temel misyonumuz mükemmellik kültürünü geliştirmek”

Ana teması “Raf Ömrü” olarak belirlenen Sempozyumun açılışında konuşan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü, KalDer olarak temel misyonlarının, mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek ülkemizin rekabet gücünü ve refah düzeyini yükseltmek olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalar ve iş birlikleriyle, her zaman daha iyiyi arayan ve mükemmellik yolunda ilerleyen kuruluşlara destek olduklarını belirten Ünlü, “Ege Bölgesi’nin önde gelen şirket, kurum ve kuruluşlarının da destek verdiği Sempozyumun bu yıl ana teması “Raf Ömrü” olarak belirlendi. Günümüz iş dünyasında, şirketlerin varlığını sürdürebilmesi için uyum sağlaması ve dönüşmesi gereken birçok faktör bulunmakta. CO2 salınımı, yeşil hammadde kullanımı, Sınırda Karbon regülasyonları, inovasyon, teknolojik ve hafifletilmiş ürün beklentileri önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracak” dedi.

Yeni dünyanın ihtiyaçlarına uygun programlar

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak, günümüzde acil bir gereklilik haline geldiğine dikkat çeken Ünlü, şöyle konuştu: “İklim değişikliği, doğal kaynakların tükenmesi, biyolojik çeşitliliğin azalması ve kirlilik gibi çevresel tehditler, dünyamızın yaşamına ve sağlığına ciddi bir tehdit oluşturuyor. KalDer, çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliği ön planda tutan bir sivil toplum kuruluşu olarak yeni dünyanın ihtiyaçlarına göre şekillendirilen eğitim/ bilinçlendirme programları ile, çözüme katkı sağlamaya devam ediyor”

Açılışı Serdar Kuzuoğlu yaptı

Açılış konuşmalarının ardından Teknoloji Yazarı, Trend Avcısı Serdar Kuzuoğlu Her Bitiş Bir Başlangıç sunumuyla Mükemmelliği Arayış Sempozyumu başladı. Günün ikinci oturumu olan ‘Takipçi misin? Öncü müsün? Panelinin moderatörü Cevher Group CEO’su Oğuz Özmen olurken, Farplas Yönetim Kurulu Başkanı, Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter ve Norm Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Araz katıldı. Günün üçüncü oturumu ise ‘Kullan At-Ma!’ başlığı ile yapıldı. Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konularının değerlendirildiği etkinliğin moderatörlüğünü Hamburger Recyclıng Turkey Atık Yönetimi Genel Müdürü Ebru Tunç Akbulut yaparken, AkçanSa Sürdürülebilirlik Müdürü Erhan Çalışkan, Vestel Beyaz Eşya Merkezi Arge Teknoloji Geliştirme Müdürü Fatih Arslan, CarrefourSA İsg, Kalite Güvence, Çevre ve Sürdürülebilirlik Grup Müdürü Tayfun Akusta konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyum Kaan Sekban gösterisi ile tamamlandı

Sempozyumun öğleden sonra oturumunda ise ‘Bizi üretken yapan zıtlıklar” masaya yatırıldı. Fomo- Fear Of Missing Out /Günceli kaçırma korkusuYolo – You Only Live Once /Hayata sadece bir kere geliyorsunJomo – Joj Of Missing Out / Bir şeyleri kaçırma keyfi gibi günümüz yeni kavramlarının konuşulduğu oturumun moderatörlüğünü Smart Career Türkiye, Kurucu Kariyer Markalama Stratejisti Banu Çakar yaptı. Etkinliğin konuşmacıları ise Psikiyatr Dr. Ümit Yazaman, Bosch Home Comfort Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Nilgün Barut, Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa oldu.

Günün sonunda ise Komedyen ve Oyuncu Kaan Sekban bir stand up gösterisi sundu. Oturumlardan sonra Ege Bölgesi Yerel Kalite Ödülleri de sahiplerini buldu. 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir