Yeni Eğitim Paketleri Tanıtıldı
KalDer İzmir Şubesi, üyelerine yönelik olarak hazırladığı yeni eğitim programlarının lansmanını gerçekleştirdi. Yeni eğitim programlarının içeriklerinin ve kapsamının anlatıldığı tanıtım etkinliği, KalDer üye firmalarının insan kaynakları yöneticilerinin ve İzmir Şube eğitmenlerinin katılımı ile İzmir Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü, yeni eğitim programlarının üyelerin bireysel ve kurumsal gelişimine katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı. KalDer İzmir Başkanı Ünlü, KalDer İzmir Şubesi olarak yeni bir eğitim dönemini başlattıklarını belirterek, amaçlarının üyelere her geçen gün daha güçlü, daha verimli ve daha etkili bir eğitim süreci sunabilmek olduğunu söyledi.
Üye firmalarımıza en kaliteli eğitim deneyimini yaşatmak, gelişimlerini hızlandırmak için stratejik bir güncelleme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ünlü, “Bu kapsamda, yeni eğitim programlarımızı oluşturduk. Bu programlar, sadece bilgi aktarımını değil, aynı zamanda pratiğe dayalı öğrenmeyi, takım ruhunu ve sürdürülebilir başarıyı desteklemeyi hedefliyor. Ayrıca eğitimler hem bireysel hem de kurumsal düzeyde farkındalık yaratmayı da odağına alıyor. Katılımcıların bilgi, beceri ve yetkinliklerini bir adım ileri taşıyacağına inanıyoruz. KalDer İzmir Şubesi olarak şirketlerin özellikle kovid sonrası, teknik yetkinliği yüksek, süreçlere yönelik etkin yönetim ve problem çözümü konusunda katkı sağlayan, ilk seviye saha çalışanı, yönetici, kalite teknisyeni ve kalite mühendisi yetiştirme amaçlı akademi programlarının işletmelerde fark yaratacağına inanıyoruz. Sizlere her zaman en güncel ve en verimli eğitim içeriklerini sunma gayreti içinde olacağız” diye konuştu.
Kapsamlı sunum gerçekleştirildi
Lansmanda, MVT Elektrik Genel Müdürü ve KalDer İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Akdoğan, KalDer İzmir Şubesi Eğitim ve Etkinlik Sorumlusu Melis Görücüoğlu ve KalDer İzmir Şubesi Genel Sekreteri Aylin Paksoylu eğitimin kapsamına ve ayrıntılarına dair geniş bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumlarda, yeni eğitim programlarının modüler yapısı ve içerikleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Deniz Akdoğan, eğitim programlarının firmaların mevcut İK ve Akademi yapılarıyla bütünleşik bir çözüm sunduğunu belirtirken, Melis Görücüoğlu ve Aylin Paksoylu katılımcılara eğitim etkinliği izleme ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgiler sundu.
Programda neler var?
Sunumda eğitim programının fırsat ve kazanımlarına ayrı bir başlık açıldı. KalDer İzmir Şubesi, firmaların mevcut akademi programları ile tamamlayıcı çözümler geliştirme, akademi içeriğinin, firmanın kültürüne ve stratejik hedeflerine uygun şekilde özelleştirilmesi ve modülleri, kurumların mevcut akademi programlarını zenginleştirecek ve destekleyecek şekilde entegre etmeyi fırsat olarak değerlendirdi. KalDer İzmir Şubesi, kazanımlar başlığı altında ise mevcut akademi yapılarıyla uyumlu, bütünleşik bir çözüm ekosistemi oluşturma, çalışan gelişiminde, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir yaklaşım sağlama ve yinelenen değil, birbirini tamamlayan bir öğrenme deneyimi ile kurumsal sinerji yaratma tespitlerini paylaştı.
Program iki ana başlıktan oluşuyor
KalDer İzmir Şubesi Eğitim Programlarını iki başlıkta toplarken, bunların alt başlıklarını ise şöyle oluşturdu:
1-Kurumsal Gelişim Programları
Saha Akademisi (Hedef Kitle: Mavi yakalı çalışanlar)
Usta Akademi (Hedef Kitle: Mavi yaka ilk kademe yöneticiler, takım liderleri)
Gelişim Akademisi (Hedef Kitle: Beyaz yaka süreç uygulayıcıları)
Liderlik Akademisi (Hedef Kitle: Beyaz yaka ara kademe yöneticileri ve adayları, orta ve üst kademe yöneticiler)
2-Mesleki Gelişim Programları
İnsan Kaynakları Gelişim Programı (Hedef Kitle: İnsan kaynakları süreç uygulayıcıları)
Kalite Teknisyeni Gelişim Programı (Hedef Kitle: Kalite teknisyenleri ve adayları)
Kalite Mühendisi Gelişim Programı (Hedef Kitle: Kalite mühendisleri)
İleri Kalite Teknikleri (Hedef Kitle: Kalite yöneticileri ve yönetici adayları)
Yalın Üretim Teknikleri (Başlangıç, Orta ve İleri Seviye: Farklı seviyelerden tüm çalışanlar)
Teknoloji ve İnovasyon Gelişim Programı (Hedef Kitle: Teknoloji uzmanları, beyaz yaka süreç uygulayıcıları)
Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Gelişim Programı (Hedef Kitle: Sürdürülebilirlik çalışanları, çevre ve enerji yöneticileri, saha çalışanları)
360 Derece Değerlendirme Sistemi
Eğitim Etkinliği, İzleme ve Takip – 360 Derece Değerlendirme Sistemi’ni bu eğitim modülünde kullanan KalDer İzmir Şubesi, bu sistemin çalışma prensibini ise sunumda şu şekilde aktardı:
“Katılımcılar, eğitim içeriği ve eğitmen performansı hakkında görüşlerini KalDer’e iletir.Eğitmen de her eğitim sonrasında katılım durumu ve eğitim çıktıları ile ilgili gözlemlerini KalDer’e iletir.KalDer ve kurumun belirlediği yöneticiler, katılımcıların gelişimini değerlendirmek üzere bir araya gelir ve birlikte değerlendirmelerini yaparlar”. Böylelikle 360 derece değerlendirmesini sağlamış olurlar.
ŞİİR İLETİŞİM AJANSI—