KalDer İzmir teknik gezileri sürdürüyor


KalDer İzmir’den Bosch Termodinamik’e Teknik Gezi

KalDer İzmir Şubesi teknik gezilerine Bosch Termodinamik ile devam etti. Gezi kapsamında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren ve ısıtma sistemleri üreten Bosch Termodinamik A.Ş. ziyaret edildi. KalDer İzmir Şubesi üye firmaların teknik müdürleri ve mühendislerinin katılım gösterdiği gezi kapsamında Bosch’un üretim ilkeleri ve firmanın üretim prensipleri incelendi.

KalDer İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen teknik gezi katılımcılara yapılan birer sunum ile başladı. İbrahim Özyeşilova (BMS-Bosch MenagmentSupporter) ve Erman Paşa’nın(Kalite Direktörü) yaptığı sunumlardan sonra başta Ar-GeMerkezi ve üretim sahaları KalDer üyelerine gezdirilirken, tesisin tüm üretim aşamaları ve prensipleri gezi heyetine ayrıntıları ile aktarıldı.

Karbon nötr Üretim devi

2020 yılından beri karbon nötr olan Bosch’un Manisa tesisinde sadece klima, kombi gibi ısı sistemlerinin üretimini yaparken, yıllık 1 milyon 200 bin cihaz üretim kapasitesi ile 43 ülkeye ihracat yapılıyor. 740 değişik kombi tipi ve 17 farklı ürün ailesinin üretiminin yapıldığı tesis 1000 çalışan bulunurken, 2021 yılından bu güne 10 milyonun üzerinde kombi üretildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir