İZWOOD 2018 Fuarı,  Fuarİzmir’de başladı

AİMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Dinç:

“Makine fuarlarının İzmir’de canlanması heyecan verici”

Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İşadamları Derneği (AİMSAD)  önderliğinde ve TÜYAP organizatörlüğünde bu yıl ikinci kez İzmir’de düzenlenen, ağaç işleme teknolojisi ve mobilya yan sanayi sektörlerinin en büyük buluşması olan İZWOOD 2018 Fuarı, yoğun bir katılımla Fuarİzmir’de başladı.

Açılışta konuşan AİMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Dinç, “Mobilya üretim merkezlerinden olan İzmir, kuşkusuz bizler için çok önemli. Yeni fuar alanı ile birlikte makine fuarlarının İzmir’de yeniden canlanması heyecan verici” dedi.

Ağaç işleme teknolojisi ve mobilya yan sanayi sektörlerinin en büyük buluşması olarak TÜYAP organizatörlüğünde, AİMSAD iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri ve İzmir Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı İZWOOD 2018, 10 Nisan’da  Fuarİzmir’de başladı.

Sektörün yeni pazarlara ulaşmasında önemli bir köprü olmak amacıyla geçen yıla oranla daha yoğun bir içerikle misafirlerini ağırlamaya hazırlanan İZWOOD 2018 14 Nisan’a kadar sürecek. Fuarda; orman endüstrisi için makine, teknik donanım ve hizmetler, ağaç işleme makineleri, yüzey işlemleri makineleri, ağaç kesme makineleri, elektrikli ve mekanik el aletleri, mobilya üretim makineleri sektör profesyonellerine tanıtılacak.

Fuarın açılışında konuşan AİMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Dinç, ağaç işleme makine sektörünün büyüyen ve gelişen mobilya sektörüne paralel büyüdüğünü belirterek, “Mobilya üretim merkezlerinden olan İzmir, kuşkusuz bizler için çok önemli. Yeni fuar alanı ile birlikte makine fuarlarının İzmir’de yeniden canlanması heyecan verici” dedi.

İhracatın ithalatı aştığı tek makine sektörü

Ağaç işleme makine sektörünün, 2017 yılında genel makine ihracatı içinde ihracatının ithalatını geçen tek sektör olduğunu hatırlatan Dinç, hedeflerinin gelecek yıllarda bunu daha da üst seviyelere çıkarmak olduğunu söyledi. Dinç, “Ağaç işleme makine sektörümüz yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, 2017 yılında ihracatını yüzde 20 arttırarak, 84 milyon dolar seviyesine ulaştırdı. İhracatımız sevindirici şekilde artmaya devam ediyor. Bu rakam, son 4 yılın rekorudur” diye konuştu.

Üniversite ve sanayi birlikteliği

Dinç, geçen yıl İZWOOD Fuarı çerçevesinde AİMSAD Eğitim ve Satış Sonrası Hizmetler Komitesi tarafından ilki yapılan Ağaç İşleme Makineleri Paneli’nde sanayiciler ile üniversitelerin sektörle ilgili bölümlerindeki akademisyenlerin 12-13 Nisan tarihlerinde ikinci kez bir araya geleceğini bildirdi. Dinç, AİMSAD’ın her yıl düzenleyerek gelenekselleştirmeyi amaçladığı panel ile sektördeki yetişmiş eleman ihtiyacının giderilmesi ve sanayicinin talebine uygun olarak üniversitelerde araştırma yapılıp ürün geliştirilmesinin hedeflendiğinin altını çizdi.

AİMSAD Hakkında (www.aimsad.org)

6 Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da kurulan Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD), sektörün birlikteliğini sağlamak,  projeler üretmek ve sektörü güvenilir istatistikler ile tanımlayarak ortaya koymak amacıyla yola çıkmıştır. Üretici, ihracatçı ve ithalatçılardan oluşan; sektörün tüm paydaşlarını tek bir çatı altında toplayarak bugün sektörün tek temsilcisi olma misyonunu üstlenen AİMSAD, Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda önemli yol haritaları teşkil eden Türkiye Sanayi Strateji Belgesi’ni ve Makine Sektörü Strateji Belgesi’ni kılavuz edinerek öncelikli olarak bu belgeler ile uyumlu çalışmalar yapmayı ve ülke için katma değer yaratmayı ilke edinmiştir.  Ağaç işleme makineleri imalatı ile iştigal eden firmalar tarafından İstanbul merkezli olarak kurulmasına karşın, Türkiye genelindeki tüm ilgili makine ve yan sanayi firmalarını çatısı altında birleştiren AİMSAD, 30 yıldır düzenlenen Ağaç İşleme Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı’nın tam bir ihtisas fuarı haline getirilmesine yönelik olarak REED TÜYAP ile bir işbirliği anlaşmasına imza atmıştır. AİMSAD’ın gelecek dönem projeleri arasında, sektörün tanıtımını ve derneğe üye sayısını artırmak, Mesleki Teknik Beceri Geliştirme Merkezi ve Mesleki Sertifikasyon Merkezi projelerini hayata geçirmek gibi birçok çalışma yer almaktadır.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir