Avrupa Birliği Başkanlığı “ Sivil Toplu Diyaloğu V” programı kapsamında desteklenen İZİKAD öncülüğünde hayata geçirilen “İş Hayatında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi” projesi basın toplantısı ile tanıtıldı. Küçük Kulup Alliance Restoran’da yapılan toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Coventry Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alp Özerdem, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi Dekanı Elif Yaprak Gülcan, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Uzmanı Ceyhan Çiçek ve AFAEMME Kurumsal İletişim Müdürü Martha Maigues ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
12 ay sürecek olan proje; eğitimler, mentorluk, çalıştaylar, kısa film yarışmaları gibi birçok konuyu kapsarken bu projenin destekçileri ise Türkiye Genç İşadamları Derneği Ege Şubesi (TÜGİAD), İzmir Ticaret Borsası (ITB), 9 Eylül Üniversitesi, Karşıyaka Belediyesi, Ticaret Gazetesi, Özel İzmir Bahçeşehir Koleji 50.Yıl Anadolu Lisesi, İnci Holding, Maktek, Step Mimarlık ve Pumay Tekstil oldu.
Soyer’den tam destek
Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kadınlar ile ilgili projeler hazırladıklarını belirterek, önümüzdeki günlerde bu projelerini açıklayacaklarını söyledi. Kadınların daha iyi noktalara gelmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Toplantıda proje ile ilgili bilgi veren zmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, hayatın her alanında eşit temsil hakkını savunduklarını ifade etti. İş hayatı başta olmak üzere toplumun her alanında kadının daha fazla var olmasını sonuna kadar desteklediklerini söyleyen Serter, “Kadını ikinci plana atan, gerek eğitim gerek iş yaşamından mahrum kalmasına neden olan uygulamaları kabul etmediğimiz gibi, kadını sosyal hayattan koparacak, daima domestik alana aitmiş algısı yaratan düzenlemelere de karşıyız. İş yaşamında kadın konusu gündeme geldiğinde işe alım sürecinden mobbinge, doğum izninden kreş imkânlarına kadar birçok konu karşımıza çıkıyor. Şirketlerin üst kademelerinde genelde erkeklerin görev aldığını da görüyoruz. Bunun nedenleri üzerinde durmakta da fayda görüyorum” diye konuştu.
Üst düzey yöneticilerle buluşma
Projenin tanımı ve eğitimleri hakkında bilgi veren İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “ Projemiz kapsamında kadınlarımıza ‘Liderlik Gelişim Programı’ ve ‘Kızlar Okulu Yönetiyor’ eğitimleri vermeyi planladık. Liderlik Gelişim Programı eğitimleri, İzmir’de kadının ve İzmir’de yaşayan kadın statüsünün güçlendirilmesi konusunda çalışan 20 dernek üyesi ve 25-40 yaş arası üst düzey yönetici kadınlarımıza 40 saatlik bir eğitim verecek. Bu eğitimlerle birlikte kadının iş yaşamında karşılaştığı ya da karşılaşabileceği sıkıntılar üzerinde durularak, kadınlarımıza liderlik eğitimi verilecek. Kızlar Okulu Yönetiyor eğitiminde ise Bahçeşehir Koleji konferans salonunda psikodrama yöntemiyle 8-12 yaş arası 30 öğrenciyle 6 saat cinsiyet eşitliği eğitimi verilecektir” dedi.
İspanya’ya Çalışma Eğitimi
Programda mentorluk desteğinin ve programında yurtdışı ayağının olduğunu söyleyen Serter, “Mentorluk konusunda İZİKAD 3 ay boyunca İzmir’deki 10 şirketin yöneticilerine ve çalışanlarına WEPs prensipleri konusunda danışmanlık yapacaktır. Bu çalışmalardan sonra iç uygulamaların deneyimlenmesi için İspanya’ya çalışma ziyareti yapılacak” dedi.
Toplantıda proje paydaşları ve destek veren kurumlara da geliri genç kızlara burs olarak verilen Gülence’ler ve özel ajandalar hediye edildi.