İZİKAD, Zorlu Grubu’ndan Murat Zeren’i ağırladı

Zorlu Holding Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Murat Zeren, “Türkiye’nin dünya ölçeğinde  teknoloji şirketleri yaratabilmesi için devlet desteği ve stratejisi gerekli” dedi. İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) davetlisi olarak İZİKAD üyelerine bir sunum yapan Zeren, Türkiye’nin teknoloji yatırımları yönünden potansiyeli olduğunu ancak makro planlama, bu alana dair devlet stratejisi ve desteğinin şart olduğunu ifade etti.

SwissOtel’de organize edilen toplantının açılış konuşmasını yapan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, Türkiye’nin ihtiyacı olan katma değerli üretimin dayandığı ilkeleri anlamak adına Zorlu Holding Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Murat Zeren’i ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Sonrasında kürsüye gelen ve İZİKAD üyelerine bir sunum yapan Zorlu Holding Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Murat Zeren, dünya teknoloji şirketlerinin yapılarını, başarıyı yakalama yöntemlerini ve hedeflerini anlattı. Bu anlamda Türkiye’nin potansiyelini ve bu yolda atması gerektiği adımları da sıralayan Zeren, “Devlet stratejisi ve desteği şart” dedi.

Bazı teknoloji geliştirme şirketlerinin bünyelerinde antropolog çalıştırdıklarını ve insanoğlunun ihtiyaç duyduğu, duyacağı teknolojileri bu şekilde belirlemeye ve geliştirmeye çalıştıklarını söyleyen Zeren, “Bu firmaların başarıya ulaşmasının altında başarılı bir planlama, organizasyon, sevk ve idare, kontrol yatıyor. Aynı şekilde bu firmaların bünyesinde yüksek kalifiye bir eleman yapısı mevcut. Ancak belirtmekte fayda var, bu insanları yönetim şekli de özel olmalı. Sıradan çalışan gibi yaklaşamazsınız bu insanlara” diye konuştu.

“Türkiye’nin potansiyeli var”

Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma bakarak herkesin hemfikir olduğu konunun yüksek teknoloji yatırımı ve katma değerli üretim olduğunu söyleyen Zeren, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’nin bu anlamda teknoloji yatırımı anlamında büyük bir potansiyeli mevcut. Ancak endüstriyel ve ticari ortam, bilgi birikimi ve sermaye çok yeterli olmadığı için devletin bu konuda makro bir strateji ve desteği gerekiyor. Pazarımız da sınırlı olunca yurt dışından gelerek Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen bir çok teknoloji şirketi bu hamlelerini bekletiyor. ” Pazarı da sınırlı. Kuluçka merkezleri vb çalışmalar yapılıyor ama şartlar gelişmediği için olmuyor. Yurtdışından bir çok teknoloji firması Türkiye’ye yatırım için gelmek istiyor ama şartlar buna elvermiyor. Türkiye’nin potansiyelini harekete geçirmesi için devletin desteği, stratejik yaklaşımı şart”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir