İZİKAD 16. yaşını kutladı

İzmir Valisi Dr. Elban’dan Toplumsal Cinsiyet eşitliği vurgusu

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), 16. Kuruluş yıldönümünü düzenlediği görkemli bir geceyle kutladı. Geceye İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban da katılım gösterdi. Gecenin sonunda 12. Genç İZİKAD Proje Yarışması’nın da ödül töreni yapılırken, kuruluş yıldönümü pastası da üyelerin katılımı ile kesildi.

Swiss Otel Efes’te yapılan geceye İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, İYTE Rektör Yardımcısı Prof. Gamze Tanoğlu, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, BASİFED Başkanı Semiha Güneş, GİFED Başkanı Oya Eroğlu, TEKNOPARK İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, İzmir Bilimpark Genel Müdürü Kayahan Dede, iş insanları dernekleri başkan ve yöneticileri ile İZİKAD üyeleri katıldı.

Vali Elban’dan İZİKAD’a destek

Gecede konuşan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İZİKAD’ın 16. Yılını kutladı. Elban, Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kendisinin de Kaymakamlık ve Valilik yaptığı illerde kız çocuklarının daha fazla eğitim alması ve bu alanda erkekler ile aralarındaki olumsuz farkın kapatılması için çaba gösterdiğini söyledi. Bugün gelinen noktada eksikler olsa da geçmiş ile kıyaslanamayacak kadar olumlu bir manzaranın oluştuğuna dikkat çeken Elban, “Eskiden bir girişimci kadın gündem olurken, artık kadınların girişimcilik hikayeleri normalleşti. Bu toplumsal cinsiyet eşitliği açısından son derece olumlu bir durum. Hala eksikler olsa da kadın erkek eşitliğinde önemli bir yol alındığını görüyorum ve destekliyorum” diye konuştu.

Erten: “Kadınlar için çalışmaya devam edeceğiz”

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten ise yaptığı konuşmada kuruluş yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayan, başta İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban olmak üzere, katılım gösteren tüm STK başkanları ve kamu kurum temsilcileri ile Genç İZİKAD proje yarışmasına destek olan eğitmen, mentör ve jürilerimize, eğitim kampımıza destek olan Ege Teknopark Yönetimine, Teknopark İzmir Yönetimine, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Action Coach’a katkıları için çok teşekkür etti.

2008 yılından bu yana “İş’te Kadın Güçlü Kadın” mottosuyla, her biri alanında uzman, iş hayatında aktif oldukları kadar çevrelerine duyarlı ve toplumdaki diğer kadınlara rol model olan iş kadını üyeleri ile ulusal ve uluslararası alanda projeler ürettiklerini söyleyen İZİKAD Başkanı Erten, “İZİKAD olarak Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden beşincisi olan toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

WEP’s Projesi geliyor

İZİKAD olarak bölgemizde iyi uygulama örneklerinin sayısını arttırmak için UN Women iş birliği ile harika bir projeye başladıklarını belirten Özden, “İlkini İZBAŞ-İzmir Serbest Bölgesi’nde Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli’nin desteği ile gerçekleştireceğiz. 26 Haziran’da yapacağımız etkinlikte WEPs hakkında bilgilendirme, firmaların WEPs imzacısı olması için yapması gerekenleri anlatacağız. İyi uygulama örnekleri ile bu konuda ilerleme sağlamış 2 firmayı katılımcılarla bir araya getireceğiz. Bu etkinliği diğer serbest bölgeler ve organize sanayi bölgelerinde tekrarlayarak çok sayıda firmada farkındalık yaratmayı ve henüz cinsiyet eşitliği için harekete geçmemiş şirketleri de bu konuda çalışmalar yapmaya teşvik etmeyi ve daha kapsayıcı ekonomiler yaratmayı hedefliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile konuşmamı sonlandırmak istiyorum: Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”

Açılış konuşmalarının ardından yeni üyeler, Hande Özen, Gökçe Atabay, Vildan Şentürk, Emine Öykü Karaağaç, Sıla İlgi Akkaş’ın İZİKAD rozetlerini İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban taktı.

Genç İZİKAD ödülleri sahibini buldu

Bu yıl ‘Yapay Zeka ile Geleceği Şekillendir” temasıyla düzenlenen 12. Genç İZİKAD proje yarışmasında finale kalan ekipler İZİKAD Kuruluş gecesinde son sunumlarını yaptı. Mısra Marble’ın Sahibi İZİKAD üyesi Ahu Çelik, ödül sponsoru olarak projeye destek verdi. Jüri değerlendirmesi sonrası salonun da cep telefonları ile aktif olarak oylamaya katılarak katkı sunduğu Genç İZİKAD Proje Yarışması’nda 1. olan ekip 100 bin TL, 2. olan ekip 50 bin TL, 3. olan ekip ise 30 bin TL değerinde ödül kazandı.

Ödüllerin de takdim edildiği gecede ödül alan ekipler ise şöyle:

1. olan Ekip SOLARVERSE;

 Nilsu Demir -Talha Arık -Bülent Arda Yılmaz- Robin Umut Aydın

2. olan Ekip STUMAP Projesi;

Canse Coşar-Çağan Çalışkan- Enes Ermiş

3. olan Ekip ZEAS Projesi;

Zeynep İrem Örekli-Emirhan Peker- Semih Şeker -Ata Gün

Mansiyon alan Ekip Arche Intelligient Place Projesi;

Zeynep Özge Yalçın-Kardelen Türkoğlu-Ozan Can Durdu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir