Genç kadın girişimciler ödüllerini aldı

İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) düzenlediği 8. Genç İZİKAD Girişimcilik Proje Yarışması’nın ödül töreni internet üzerinden yapıldı. Ödül gecesine Ege Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Göksen Yedigüller ve Sanatçı Haluk Levent katılırken Türk Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ise genç girişimci kadınlara video göndererek destek verdi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Genç İZİKAD’ın genç kadınlara girişimciliği aşılmak için kurulduğunu söyledi. Karantina döneminde dahi mentorlarla çalışmalarını sürdüren ekiplere teşekkürlerini sunan Sezgin, “Altı aylık yoğun bir tempo ile çalışmalarımızı sürdürdük. Genç kadınlarımızın girişimcilik ruhunun yaygınlaştırılması için İZİKAD olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu sene ilk defa medikal ve yazılım alanlarında projeleri görmek bizleri sevindirdi. Yarışmamıza katılan tüm katılımcılarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

“Kendinize olan inancı kaybetmeyin”

Fikirleriyle fark yaratan genç kadınların projeleri için katılımcılara minnettarlığını sunan Ege Seramik Yönetim Kurulu Üyesi ve Operasyon Grup Başkanı Göksen Yedigüller, 21. yüzyılda kadının hala pasifize edilmeye çalışıldığını söyledi. Kadının, yönetim alanında erkeklerden daha başarılı olduğunu vurgulayan Yedigüller, “Oluşturduğunuz projeler ve fikirlerinizle çıtayı her gün daha yukarı taşıyorsunuz. Ülkemizde yönetici olan kadınlar birçok zorlukla mücadele etmek zorunda kalıyor. Kendinize olan inancı kaybetmeyin Kişilerin ve toplumun önyargılı düşüncelerini dikkat almayın. Zihniyeti yıkmak için sizin gibi kadınlara her zaman ihtiyaç olacak” dedi.

“Girişimci kadınlar ülke ekonomisini düzeltecek”

Projelerinden dolayı genç kadın arkadaşları tebrik eden Sanatçı Haluk Levent, Genç İZİKAD’ın duyarlılığından memnun olduğunu dile getirdi. AHBAP platformunda yetmişe yakın kadın başkan olduğunu vurgulayan Haluk Levent, “Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması, bizlerin uygarlık seviyesinde yer almamıza neden olacak. Ne çok kadın girişimci ileriye dönük adım atarsa o ülkenin ekonomisi o kadar düzgün olur. Kadın girişimcilerin daha fazla rol almasıyla beraber adalet ve hukuk alanındaki sorunlarda giderilecek” diye konuştu.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Aleyna Yıldız, Betül Eskiocak ve Kubilay Kozan’ın oluşturduğu Agon ekibi S.Aureus bakterisini yapay besi ortamı kullanarak tespitini gerçekleştiren biyosensör uygulamasıyla birinci, Hanne Akçakaya ve Kübra Yurtçu’dan oluşan Cezeruni ekibi yatan hastaların düşme riskinin tespit edilmesi ve vital bulguların alınması için geliştirilmiş biyosensör projesiyle ikinci, Şule Ercan ve Hacı Çelik’ten oluşan Lagroco ekibi tarımsal sosyal inovasyon dikey ve susuz tarımla lavanta yetiştiriciliği projesiyle üçüncü oldu.

Büşra Arslan, Nesrin Amine İdol ve Hazin Katar’dan oluşan Kavanoz ekibi işitme engellilerin algı psikoloji, özel eğitim ve programlaştırılan atölye çalışmaları sosyal girişimcilik projesiyle Jüri Özel ödülünü alırken, ikinci olan Cezeruni ekibi ve Ceyda Geçimli, Halise İlayda Ağır, Feyza Söğütlü, Rabia Doğan ve Öznur Sert’ten oluşan Womengıneer ekibi liselerde kız öğrencilerin yeteneklerine uygun meslek seçimi yapabilmeleri için mühendislerle, öğrencileri bir araya getiren yazım projesiyle mansiyon ödülü almaya layık görüldüler.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir