EGEYDD’den yerli danışman seferberliği

Ege Yönetim Danışmanları Derneği (EGEYDD), özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının yabancı danışmanlık şirketleri yerine yerli danışmanlarla çalışması için seferberlik başlattı.

Ege Yönetim Danışmanları Derneği üyelerinin bir araya geldiği kahvaltılı buluşmada güncel ekonomi politikaları ve işletmelere yansımaları tartışıldı.  Toplantıda ayrıca işletmelerde kriz yönetimi, kamuda danışmanlık hizmetleri alımında haksız rekabet gibi konuların yanı sıra derneğin 2018 yılı etkinlik ve 3. Yönetim Danışmanlığı Zirve planı da gözden geçirildi.

“Donanımlı danışmanlarımız var”

Toplantıda konuşan Ege Yönetim Danışmanları Derneği (EGEYDD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Vural, yurtdışında büyük önem verilen danışmanlık mesleğinin Türkiye’de yeteri kadar ilgi görmediğini ifade ederek, “Bu konuya bulunduğumuz her platformda dikkat çekmek istiyoruz. Bunun için bir zirve düzenlemek istiyoruz. Türkiye’de yerli otomobil, yerli tank ve yerli silah konusunda son dönemde çok güzel projeler yapılıyor. Ancak bizim devlet kurumlarının bile yabancı danışmanlık şirketleri ile çalıştıklarını görüyoruz. Ülkemizin sınırlı kaynaklarını daha dikkatli kullanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’de çok donanımlı ve kurumlara değer katan danışmanlarımız bulunuyor” dedi.

Haksız rekabet

Kamuda danışmanlık hizmet alımlarında devletin yabancı menşeli danışmanlık şirketleri lehinde pozitif ayrımcılık yaptığına işaret eden Vural,  devletin yerli kaynak kullanmak yerine yurtdışı orijinli danışmanlık şirketlerini tercih ettiğini ve haksız rekabete yol açtığını savundu.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen TURQUALITY programında ön yeterlilik incelemesi için Bakanlığın web sitesinde referans verdiği danışmanlık kuruluşlarının tamamının yabancı orijinli olduğunu kaydeden Vural, bunun yerli danışmanlık pazarı üzerinde büyük bir olumsuz etki yarattığını vurguladı. Bir ülkenin sanayi gücü gelişiminde Yönetim Danışmanlığı’nın önemine değinen Vural, ülkedeki kamu kuruluşlarının danışmanlık için aktardığı kaynakları yerli danışmanlık kuruluşları lehine pozitif ayrımcılıkla kullandırması gerektiğini kaydetti.

Derneğe üye olun çağrısı

Ege Bölgesi’nde faaliyet yürüten bireysel danışmanları ve danışmanlık şirketlerini derneğe üye olmaya davet eden Vural, her alanda olduğu gibi Yönetim Danışmanlığı konusunda da örgütlü mücadelenin önemine değindi.

2018 yılı içerisinde İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın yanı sıra Üniversitelerle de işbirliğine gidilerek Yönetim Danışmanlığı Yüksek Lisans Programları başlatacaklarını kaydeden Vural, Ege Bölgesi’nde yerleşik bulunan insan kaynağı kalitesine vurgu yaparak bunu zenginleştirmeye yönelik Zirve ve Etkinlik programları planladıklarını da aktardı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir