Almanlardan KOSBİ’ye mesleki eğitim desteği

Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu  ile bölgede faaliyet gösteren Alman AKG firmasını ziyaret etti.

Almanya İzmir Başkonsolosu Lassig’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin son derece güçlü olduğunu, bölgemizde de Alman firmaların faaliyetinden memnun olduklarını ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin siyasal alanda da gelişmesinin her iki ülke için faydalı olduğunu söyleyen Porsuk, “Başkonsolosumuzla da burada yapılabilecek işbirliklerini konuştuk” diye konuştu.

Mesleki eğitime Alman modeli

KOSBİ bünyesinde bulunan Alman firmalarının varlığının iş birliği adına önemli olduğunu dile getiren Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, Almanya ile Türkiye arasındaki yıllara dayanan köklü ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya ile Türkiye arasında siyasi olarak bazı zor dönemler geçirdiklerini ancak şimdi yeniden ilişkilerin eski seviyesine gelmesinin önemli olduğunu ifade eden Lassig, “İki ülke arasındaki yapıcı ilişkiler kapsamında ticari faaliyetlerin gelişmesi için heyetler arası görüşmeler ve karşılıklı seyahatler yapılması olanaklarını inceleyeceğiz. Tarafımızdan da kardeş sanayi bölgeleri ilan edilerek karşılıklı iş birliği imkanlarının arttırılması, KOSBİ bünyesinde yapılması düşünülen mesleki eğitim projelerinde Alman ekolü eğitim modellerinin uygulanması için gerekli desteği verebileceğimizi ifade edebilirim” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir